perjantai 8. tammikuuta 2016

Mieli on zen



Keskiviikko aamuna herätyskello soi ennen kuin yö oli virallisesti edes alkanut. Suomessa joku saattoi siihen aikaan jonottaa baariin sisään ja joku toinen sulkea netflixin viimeisen elokuvan katsottuaan. Minä sen sijaan pesin hampaat ja suljin rinkan. Jenny, paras ystäväni ja minä hyppäsimme taxiin ja huristelimme kohti lentokenttää ja matka kohti tuntematonta sai alkaa.
Ensimmäinen tunne oli wow, tykkään tästä kaupungista. Tykkään tästä maasta ja näistä ihmisistä, tykkään myös tuoksuista ja ilman kosteudesta enkä enää edes huomaa hotelli huoneen ahtautta. Malesia on vain ensimmäinen pysäkkimme maailmannkarttaa katsellessani, tämä on pieni alku suurelle seikkailulle. Chinatown kuhisee ruokaa ja myyjiä, sieltä voi ostaa mitä vain tarvitsee, jokainen vastaantulija hymyilee kaubiisti ja ehkä yrittää myydä uutta reppua tai rannekelloa. "Hello beautiful, maybe one more!?" Oli tähän asti taatusti paras myyntilause.
      Twin towersit kukoistivat keskellä kaupunkia aivan niin kuin oli luvattu ja puistokin oli aivan puiston näköinen. Ensimmäisen päivän aikana kävelimme varmasti ainakin 60kilometriä ja vieläkin enemmän, se oli arvokasta kävelyä.





Matkalla mieli on välillä tyhjä ja välillä ääriään myöten täynnä. Elämä on viikoksi eteenpäin varattuja hostelleja ja aikatauluja, sekin on mukavaa. Hotellin katossa on nuoli rukoilusuuntaan ja kuistilta näkee elämää. Chinatownin kilkatus ja rukouskutsut kantautuvat korviin ja elämä on aikalailla ihanaa.
Tänään ihailin isoa kultaista ukkoa vahtimassa luolaansa. Batu caves kaupungin ulkopuolella oli tunnin junamatkan päässä kotoamme. Pitkät portaan veivät meidät luolaan jonka sisällä oli temppeli, sinne saavuttiin rukoilemaan enkä kyennyt kuin ihastelemaan pieniä lapsia ja kauniita vanhuksia värikkäissä vaatteissaan. Koko kulttuuri jättää sanattomaksi, elämän kauneus ja pienet yksityiskohdat jokaisessa asiassa tekevät rumadtakin kaunista. Värimaailmassa ei ole sääntöjä ja jokainen ihminen on valmis auttamaan kysyjää. En osaa sanoa muuta kuin että tykkään tästä paikasta. Aamupalaksi kanapiirakkaa, lounaaksi katukeittiön antimia ja illalla nuudeleita, kaikki on hyvää ja halpaa. Värejä ja muotoja näkee niin ruuassa kuin vaatteissa, kaikki on hassun hauskaa ja vähän kummallista mutta niinhän kaikki parhaat asiat ovat.Kuala Lumpurista jatkamme matkaa Singaporeen heti sunnuntai aamuna, siellä odottaa seuraavat nähtävyydet ja seuraavat kommellukset.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti