keskiviikko 3. helmikuuta 2016

You're in my world now

Namaste. Good day.

Jokainen aamu alkaa tervehdyksellä, jokainen päivä on hyvä päivä. Aurinko nousee ja laskee, kuu kiertää radallaan ja koko maailma pyörii niiden tahdosta. Meri, tuo valtava sininen joka ulottuu joka puolelle suojelee, sekä järisyttää meitä. Suuri sininen on hellä jos elää sen mukana. Sitä ei saa vihata tai yrittää voittaa, silloin se murskaa kaiken alleen. Surffilaudan päällä tunnen itseni pieneksi olennoksi suuren sinisen sylissä. Välillä näen perhosen lentävän ohitseni tai lentokalan hyppäävän vierelläni,en näe ketään muuta. Sateen jälkeen aallot ovat puhtaat ja tuuli kääntynyt eduksemme, nappaan laudan ja suuntaan kohti Balian Beachin kummallisia aaltoja. Vielä jokunen viikko sitten saatoin vain haaveilla surffi elämästä ja kaikista noista korkeista aalloista. Nyt saatan napata ensimmäisen ennen auringon nousua ja viimeisen juuri auringon laskun jälkeen.


Elämä on hetkiä jotka voimme kokea kokonaisuudessaan vain olemalla täysin läsnä joka hetkessä. Tyhjennå mielesi turhista ajatuksista kuten 'mitä teemme huomenna ' tai "mitäköhän laitan päälleni ensiviikolla" Sama pätee kaikkiin tietovälineisiin joita kannamme mukanamme vain ollaksemme koko ajan SOMEssa. Jättäkkää nuo ajatukset pois silloin kun haluatte jakaa hetken jonkun kanssa, ja joskus vain ihan itsesi kanssa.
 Sisään hengitä ja ulos hengitä niin että tiedostat tekeväsi sen, ainakin muutaman kerran päivässä. Unohda turhat ajatukset silloin kun et niitä tarvitse, sillä silloin saatat huomata pienen rupikonnan tien laidassa tai sateenkaaren värisen toukan puun oksalla. Saatat haistaa merituulen ja kuulla aaltojen lyövän rantaan. Silloin saatat huomata hymyileväsi vastaan tuleville ja olevasi elossa juuri nyt.
Balian sijaitsee kaukana kaikesta ja jos hyvä tuuri käy, en näe yhtäkään valkoista pariin päivään. Ihmiset jotka tulevat tänne, tulevat surffaamaan ja nauttimaan elämästä. Nukkumaan mennään ennen kymmentä jotta herääminen tapahtuisi ennen viittä. Tutuksi tulleet paikalliset kertovat tarinoitaan joista ymmärrän ehkä puolet. Ruokaa haemme nightMarketista ja aina saman ladyn pöydästä. Eilen löimme vetoa tappelevista kukoista ja voitimme vähän juoma rahaakin. Voisin kertoa ja kertoa kaikesta ja kaiken mutta annan kaiken olla nyt mielessäni jotta saisin nauttia noista hetkistä vielä pidempään. Nyt saatte tyytyä vain pitkään pätkään teksiä ja kuvaan likasista jaloistani, sillä nyt elän täysin tietokoneetonta hetkeä.


Bali. Bali on paljon enemmäin kuin halpaa viinaa ja baareja. Bali on paljon muuta kuin postikortti maisemia ja turisteja. Bali on seikkailu joka ei ikinä lopu. Istun bungalowin parvekkeella keskellä viidakkoa, viiden metrin päässä on aallot joita olen surffannut koko viikon. Aamulla joogasin juuri kun aurinko nousi ja sain aloittaa päiväni vieläkin onnellisempana. Kävelin marketille ostamaan pään kokoisen papayan ja illalla maistelen juuri grillattua kalaa. Jokainen päivä alkaa ja loppuu, myös jokainen tarina alkaa ja loppuu. Samoin jokainen ajatus ja jokainen sekunti. Jos jotain olen oppinut niin sen , että jos johonkin haluaa ryhtyä on siihen ryhdyttävä ainoastaan omasta toimesta. Aika ei ole loputonta ja jos odotat liian kauan, saattaa se hetki olla jo jonkun muun käsissä.

Namaste. Siirrän käteni otsalleni kirkkaita ajatuksia varten. Jatkan alaspäin suun päälle tosia sanoja varten ja lopulta pusähdyn rinnalleni rakastavaa sydäntä varten. Huomenta.

2 kommenttia: