sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Appleton on rocks, make it double


Continuous effort - not strength or intelligence - is the key to unlocking our potential.

 Mitä ihmettä nyt taas? -Mietin mustia kenkiä ja mustia t-paitoja ostaessani. Miten ihmeessä saan hiukseni kauniisti ja mistä löydän halpoja meikkejä? 

Kaupungin keskustassa seisoo 1903 rakennettu Napierin ainut victorian-edwardian klassista arkkitehtuuria kantava hotelli, ja ainoa maanjaristyksestä vuonna 1931 selvinnyt rakennus. County hotel Napier, viidellä tähdellä varustettu ja tyylillä sisustettu.

Hotelli on pieni, tyylikäs ja mukavalla ilmapiirillä täytetty elämys. Ravintolan illallis menu on täynnä toinen toistaan gourmeempia ruokalajeja ja baarin puolella jokainen mahdollinen cocktaili on tarjolla (jos baarimikko osaa sen tehdä) Churchillin mietelauseet koristavat seiniä ja taustalla soi rento akustinen. 

Hotellin nettisivuilta löytyy enemmän tietoa sen historiasta seka palkinnoista. Online booking on myös mahdollista jos Luxus loma Uudessa Seelannissa on matkasuunnitelmissa. Osoitteeseen pääsee tästä http://www.countyhotel.co.nz

Sitten yhtenä päivänä kämppikseni kertoi saaneensa töitä kyseisen hotellin baarista ja ehdotti minulle samaa paikkaa. Pää kolmantena jalkana talsin Shakespeare roadin alas ja sisään viiden tähden hotelliin. Niin niitä työpaikkoja haetaan. Perjantaina alkoikin työt heti kuudelta iltapäivällä, luulin meneväni tarjoilijaksi ravintola puolelle, mutta päädynkin baari tiskin taakse. Oli cocktailia ja kuplivaa, hieman kiirettä ja monta mukavaa asiakasta. Ilta hujahti hetkessä ohitseni ja kun kello löi 11.30 kokki istui baariin katsoi minua hieman hämmästyneenä ja sanoi ; appleton on rocks, make it double darling.

Tällaisten iltojen jälkeen on helppo kirjoittaa työsopimus ja talsia kotiin hymyillen. Koko kaupunki alkaa tuntua kodilta, kavereita ja tuttuja kasvoja näkee kaiken aikaa ja asiat vain jarjestyvat kunhan on asenne kohdallaan. Tallillakin pomo kysyi viikonlopun jälkeen ; How come you ride so much better than last week?


"You have to learn the rules of the game and then you have to learn to play better than anyone else." 


-Albert Einstein




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti