sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Let go, and life begins again


ترك، والحياة تبدأ من جديد



                                                       شهوة حب السفر والتجوال

8. Lokakuuta klo. 20.39 lentokone saapui  Berliinin ja Belgradin kautta Abu Dhabiin. Vastassa oli kuuma ilma, uusi kulttuuri ja täysin uusi maa. Tuhannen ja yhden yön tarinoista tuttuja maisemia ja aikaisemmin vain kuviteltuja rakennuksia. Yhdistyneet Arabiemiirikunnat on persianlahden rannikkolla sijaitseva valtio joka koostuu seitsemästä emiirikunnasta. Valtaosa maan asukkaista on muslimeja joten Islamilla on vahva vaikutus maan kulttuuriin ja elintapoihin, tämän vuoksi sianlihaa eikä alkoholia tarjoilla yleisesti. Maassa maan tavalla kuuluu sanonta, kuten mi casa es su casa ; mihin ikinä matkustaakin on osattava omaksua kulttuuri ja tavat, vain siten voi tuntea itsensä kotoisaksi maailman jokaisessa kolkassa. 38 astetta varjossa mutta polvia eikä olkapäitä saa näyttää, verkkareissa on turha lähteä mihinkään ja urheilut tapahtuu aamu kuudelta tai ilta kymmeneltä.
            Aavikkoa, mangrove puita ja turkoosia vettä. Pilvenpiirtäjiä ja moskeijoita. Täällä vanhaa ei vaalita, aina rakennetaan uutta vanhan tilalle sillä maallisella mammonalla ei ole niin väliä. Elämä jatkuu jossain muualla ja vain sillä on väliä. Täällä ei myöskään sekoiteta asioita; jos mennään rannalle, saa sielä olla vain uima puvussa. Luonto on olemassa vain koska se sattuu olemaan olemassa, ei sinne kuulu mennä ihmettelemään. Aika on taas vain käsite jonka jokainen saa ymmärtää omalla tavallaan, jos tapaaminen on kymmeneltä voi se olla jo puoli kymmenen tai vasta puoli yksitoista, kaikki tapahtuu Insha'Allah eli kun jumala suo.




 Ulkomailla on ihanaa mennä kauppaan, joka hyllystä löytyy vanhoja tuttavuuksia sekä uusia kokeiluja. Kun on asunut jo vuosia muissa maissa, ei huomaa edes olevansa missään muualla kuin kotona, matkustaminen avartaa ja avaa uusia ovia uusille mahdollisuuksille. Aurinko nousee ja laskee aina uudestaan ja päivä on huomennakin. Elämä on vain yksi ja se yksi on elettävä niin ettei jää jossittelun varaa.
Sun Tower on Al Reem Islandilla sijaitseva hulppea talo jonka luxury lifeen kuuluu kaikki pelit ja vehkeet. Olo on kuin hotellissa mutta koti on rakennettava sinne missä elämän on mahdollista alkaa uudestaan. Ala kerrassa on oma uima-allas ja kuntosali, myös ostoskeskus ja ruoka kauppa. En ole vielä päättänyt onko tämä maailman paras juttu vai vain puolet siitä mitä tulevaisuus on tuomassa
minun elämääni.





                                                        العالم الذي تعيشون فيه المحار








1 kommentti: